اواریس
اواریس یا آواریس (به یونانی: Αὔαρις) پایتخت مصر در دوران سیطره هیکسوس در دودمان پانزدهم بود. این شهر در منطقه شمال شرقی دلتای نیل در ناحیه پیوندی چهار خرهی ۸ام، ۱۴ام، ۱۹ام، و ۲۰ام و نزدیک به ورودی فیوم بنا شده بود.
پس از آنکه رود نیل به آهستگی به سوی شرق پس رفت، موقعیت جفرافیایی اواریس در منطقه دلتا آن را پایتختی مناسب برای هیکسوس و بازرگانان کرد. این شهر در میان سالهای ۱۷۸۳ تا ۱۵۵۰ زیر اشغال هیکسوسهای دودمان سیزدهم مصر بود تا آنکه اهموسه یکم، نخستین شاه دودمان قدرتمند هجدهم، ویرانش کرد.
نام شهر در زبان مصری هزاره دوم پیش از میلاد به احتمالی هوارات-وورات (Ḥaʔat-Wūrat) تلفظ میشده که به معنای «خانه بزرگ» بوده. امروزه تنها نام هوارا یا اوارا باقیمانده.
ارتباط با تمدن مینوسی
به جز سانتورینی و کرت، تنها دو مکان دیگر نشانههای تمدن مینوسی را در کنار اواریس در خود دارند: تل کبری در اسراییل و آلاخ در سوریه.
باستانشناس استرالیایی مانفرد بیتک - که سرپرستی کاوشهای تل دبعا در اواریس را بر دوش داشت - بر این باور است که تمدن مینوسی در ارتباط نزدیک با فرمانروایان شهر اواریس بودهاند. دیوارنگارههای هنری بسیاری که از این تمدن در اواریس پیدا شدهاند نشان از آن دارد که هنرمندان مینوسی در این شهر زندگی میکردند. باستانشناس فرانسوی ییو دوعو نیز احتمال میدهد که نوعی مستعمره مینوسی در یکی از جزایر دلتای نیل وجود داشتهاست.
نگارخانه
منابع
- ↑ Eliezer D. Oren (۱۹۹۷)، The Hyksos: new historical and archaeological perspectives، University Museum, University of Pennsylvania، ص. ۱۸۳–۲۵۲، شابک ۹۷۸۰۹۲۴۱۷۱۴۶۸
- ↑ Michael Grant (۲۰۰۵)، The rise of the Greeks، Barnes & Noble Books، شابک ۹۷۸۰۷۶۰۷۷۰۰۰۹
- ↑ Duhoux, Yves (۲۰۰۳)، Des minoens en Egypte? "Keftiou" et "les îles au milieu du Grand vert"، Liège: Univ. Press، شابک ۹۰-۴۲۹-۱۲۶۱-۸
کتابشناسی
- Manfred Bietak (۱۹۹۶)، Avaris, the capital of the Hyksos: recent excavations at Tell el-Dabʻa، British Museum Press for the Trustees of the British Museum، شابک ۹۷۸۰۷۱۴۱۰۹۶۸۸
پیوند به بیرون
- تصاویر از موقعیت شهر و کاوشهای انجام گرفته در آن، به دو زبان انگلیسی و آلمانی