بیمارستان پیوند اعضا منتصریه مشهد
بیمارستان منتظریه مشهد که توسط آستان قدس رضوی ساخته و بازسازی شده است، در دی ۱۳۸۹ به دانشکده علوم پزشکی مشهد تحویل داده شد. بیمارستان تخصصی دیالیز و پیوند منتصریه به همت آستان قدس رضوی ساخته و برای تجهیز و بهره برداری به دانشگاه علوم پزشکی مشهد تحویل داده شد و همزمان با دهه فجر به بهره برداری رسید. در اولین نشست هیئت امنا دانشگاه عنوان این بیمارستان به منتصریه مرکز پیوند اعضاء و دیالیز به تصویب رسید. زمین بیمارستان از سوی یکی از خیران سلامت وقف آستان قدس شده است، خانمی که خودش بیماری کلیه داشته، آن را تنها در خصوص پیوند اعضا اهدا کردهاست. و تجهیزات متعلق به دانشگاه علوم پزشکی است که هر دو دستگاه با همکاری همدیگر بیمارستان را اداره خواهند کرد ، همچنین وسایل و تجهیزاتی خریداری شده که پیشبینی میشود تا یک ماه آینده قسمت دیالیز و تا یک سال دیگر تمام پیوندها در این بیمارستان انجام شود .
فضای فیزیکی بیمارستان
شامل ۹۲۰۰ متر مربع که توسط آستان قدس رضوی احداث گردیدهاست. در زمینی به مساحت ۳۱۴۶ متر مربع و زیر بنای ۹۲۰۰ متر مربع در ۶ طبقه (دو طبقه زیر زمین، یک طبقه همکف و سه طبقه بالای همکف) بر اساس آخرین استانداردهای جهانی ساخته شدهاست. این بیمارستان با کاربری پیوند اعضاء و دیالیز ایجاد شده و در نوع خود در کشور منحصربهفرد است و تاکنون مرکزی به این شکل در کشور ساخته نشدهاست. برای ساخت این طرح نیز در آستان قدس رضوی ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شدهاست. تاکنون حدود پنجاه میلیارد ریال توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد هزینه شده که برنامه تجهیز کماکان ادامه دارد پیشبینی میشود تا تجهیز کامل ۵۰ میلیارد دیگر نیز هزینه شود. همزمان با دهه مبارک فجر بخش دیالیز در قالب ۲۸ تخت بستری و درمانگاه پیوند به بهره برداری میرسد و بخشهای تخصصی پیوند اعضاءاین بیمارستان که در قالب ۴۰ تخت بستری است تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید. دیالیز زنان و مردان، کودکان و دیالیز ویژه (ایزوله)، بخشهای بستری، جراحی، پیوند اعضا، استریلیزاسیون، آی سی یو، داروخانه، اورژانس، درمانگاه و بخش اداری و فنی از جمله بخشهای مختلف این بیمارستان است.
نیروی انسانی
تاکنون حدود ۲۲۰ نفر نیروی انسانی (بجز پزشکان و اعضا هیئت علمی) توسط دانشگاه جهت این مرکز تأمین و شروع به کار کردهاند. مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی پیوند اعضاء و دیالیز دارای بخشهای زیر میباشد:
بخشهای بیمارستان
- پیوند کلیه
- پیوند مغز استخوان
- پیوند کبد
- نفرولوژی
- دیالیز (همودیالیز و دیالیز صفاقی ICU)
- اتاق عمل
- اورژانس
- آزمایشگاه تشخیص طبی
- تصویر برداری (سونوگرافی - داپلر - ساده - رادیوگرافی)
- داروخانه
- کلینیکهای تخصصی پیگیری موارد پیوند شده
برنامههای آینده
- تقدم پیشگیری بر درمان
- توسعه فرهنگ اهدای عضو از مرگ مغزی
- کاهش لیست انتظار
- گسترش پژوهش های کاربردی
- ارتقاء کیفیت پیوند در گیرنده
- توسعه و راه اندازی پیوند ریه، قلب و نسوج در دانشگاه
- راه اندازی بخشهای جدید پیوند کبد و مغز استخوان در بیمارستان منتصریه