تین کلاینت
تینکلاینت (به انگلیسی: Thin Client) به کامپیوتر یا برنامهٔ کامپیوتری اطلاق میشود که برای تحقق وظایف محاسباتی خود به کامپیوترهای دیگر وابسته است. این مفهوم در برابر فت کلاینت (به انگلیسی: Fat Client) قرار میگیرد که طوری طراحی شده تا تمام نیازهای خود را خودش برآورده کند. وظایفی که توسط خدمات دهنده فراهم میشود مختلف است، از فراهم آوردن ساختار پایدار داده (برای مثال برای گرههای بدون دیسک) گرفته تا پردازش اطلاعات.
تینکلاینت مانند جزئی از یک زیرساخت کامپیوتری گسترده است، که در این زیرساخت کلاینتهای زیادی قدرت محاسباتی خود را با یک سرور به اشتراک گذاشتهاند.
راهکار تین کلاینت
تین کلاینت (به انگلیسی: Thin Client) یک رایانهای کوچک و آماده برای شبکههای رایانهای است که در عین استفاده از کمترین منابع سختافزاری، بالاترین کارایی و امنیت را برای شبکههای رایانهای به همراه میآورد.
تین کلاینت میتواند دارای سیستم عامل یا فاقد سیستم عامل باشد. به این معنی که میتواند یک سیستم عامل محلی داشته باشد یا اینکه برای بوت شدن کاملاً وابسته به سرور باشد. انواع سیستمعاملهای ویندوز مایکروسافت، توزیعهای لینوکس و یونیکس را میتوان بر روی تین کلاینتها نصب و اجرا نمود.
تین کلاینتها فاقد هر گونه قطعه مکانیکی مانند هارد دیسک و فن میباشند؛ لذا نگهداری آنها آسانتر است و به صرف وقت و هزینه کمتری نیاز دارد. این دستگاهها نسبت به رایانههای شخصی حرارت کمتری تولید میکنند؛ لذا برای محیطهای صنعتی یا محیطهای گرم مناسب تر هستند. همچنین به دلیل کوچکی و حجم کم، فضای کمی اشغال میکند. تین کلاینت توان مصرفی بسیار کمی حدود ۳۰ وات (بسته به نوع) دارد؛ بنابراین استفاده از این دستگاه در سازمانهایی که تعداد زیادی رایانه را به خدمت میگیرند بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
مدیران شبکه در سازمانهای دولتی و خصوصی اقبال بیشتری نسبت به تین کلاینت دارند زیرا کاربری را آسان و کنترل مبادی ورودی و خروجی اطلاعات به سازمان را امکانپذیر میسازد. از آنجا که معمولاً تین کلاینت اطلاعات را به صورت محلی ذخیرهسازی نمیکند، مدیران شبکه نگران از دست رفتن و آسیب دیدن اطلاعات محلی کلاینتها نیستند؛ لذا از این جهت تین کلاینتها نیازی به استفاده از آنتیویروس ندارند. علاوه بر آن استفاده از تین کلاینت، موجب کاهش هزینههای انرژی مصرفی و نگهداری سیستم میگردد.
بهطور خلاصه ویژگیهای مهم تین کلاینت را میتوان بدین شرح خلاصه کرد:
- ابعاد کوچک و حجم کم
- مصرف انرژی کم
- امنیت بالا
- امکانات مناسب
سهولت ارتقا برای اضافه کردن ترمینالهای جدید به شبکه، فقط کافی است از طریق نرمافزار مرکزی که روی سرور نصب شده نرمافزار کنترلی را روی Client جدید نصب کرد. در صورت خرابی نیز میتوان به راحتی ترمینال موردنظر را از شبکه خارج کرد. هماکنون تین کلاینتها دارای قابلیتهای سختافزاری بهتری نسبت به گذشته هستند تا آنجا که میتوان از آنها به عنوان یک دستگاه مستقل نیز استفاده کرد. در دنیا برندهای بسیاری در زمینه ساخت و عرضه تین کلاینت فعالیت می کنند که از مشهورترین آنها می توان به اینتل، اچ پی (HP)، دل، نت کامپیوتر و ازراک (Asrock) اشاره نمود.
زیرو کلاینت
زیروک لاینت (به انگلیسی: Zero Client) به سیستمی اطلاق میشود که برای تحقق وظایف محاسباتی خود به سرور (Server) وابسته است. این مفهوم در برابر فت کلاینت (به انگلیسی: Fat Client) و تین کلاینت (Thin Client) قرار میگیرد که طوری طراحی شده تا تمام نیازهای خود را خودش برآورده کند. وظایفی که توسط خدمات دهنده فراهم میشود مختلف است، از فراهم آوردن ساختار پایدار داده (برای مثال برای گرههای بدون دیسک) گرفته تا پردازش اطلاعات.
زیرو کلاینت مانند جزئی از یک زیرساخت کامپیوتری گستردهاست، که در این زیرساخت کلاینتهای زیادی قدرت محاسباتی خود را با یک سرور به اشتراک گذاشتهاند.
در اصل زیرو کلاینتها فاقد رم (Ram) و هارد (HDD) به شکل موجود در PCها و TCها هستند و به همین دلیل دارای ظاهری کوچک و سبک بوده و قیمت بسیار نازل تری نسبت به آنها دارد.
منابع
- ↑ «بهترین تین کلاینت». تین سیس. ۲۴ مهر ۱۴۰۱.