حسینیه اعظم زنجان
حسینیه اعظم زنجان از اماکن مذهبی شیعیان است که در جنوب شهر زنجان واقع گشتهاست. قدمت این مکان به حدود یک قرن پیش میرسد این حسینه توسط دو تن بنامهای حاج میرزا محمد نقی و حاج میرزا بابایی وقف گردید. همه ساله روز هشتم محرم دسته عزاداری ازمحل مسجد در خیابان فردوسی تا امام زاده سید ابراهیم حرکت میکند، در طول مسیر حرکت دسته نذورات و احشام به صورت زنده و ذبح شده تقدیم دسته میشود روز هشتم محرم در زنجان به یوم العباس معروف است، علاوه بر مردم زنجان از استانهای مختلف و افراد عالیرتبه کشوری و لشکری در این دسته عزاداری میکنند.
دسته
حسینیه اعظم زنجان بیشتر بهخاطر دستهای که هرسال در هشتمین روز ماه محرم دارد مشهور است. این دسته حرکت خود را از محل حسینیه اعظم شروع میکند و معمولاً همزمان با اذان مغرب به امامزاده ابراهیم پایان مییابد. در سال ۱۳۹۱جمعیت این دسته افزون بر ۵۰۰ هزار نفر است و در سال ۱۳۸۷ ثبت ملی شدهاست. مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان در تاریخ ۱۵ دیماه ۸۷ با شماره ثبتی ۱۰ به عنوان دهمین مورد از میراث معنوی ثبتشده در ایران است
آمار
بنا به اسناد موجود حسینیه اعظم فقط در یک سال و در مسیر حرکت این دسته نزدیک به ۱۳ هزار راس قربانی تقدیم حسینیه گردید و علاوه بر آن بالغ یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نیز نذورات نقدی مردم تقدیم بارگاه گردید.
پیوند به بیرون
منابع
- ↑ «درباه این مکان». وبگاه رسمی. ۱ فروردین ۱۳۸۸. بایگانیشده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافتشده در ۱۷ دی ۱۳۸۶.
- ↑ «اجتماع میلیونی در حسینیه اعظم زنجان». وبگاه رسمی. ۱ فروردین ۱۳۸۸. بایگانیشده از اصلی در ۲۰ ژانویه ۲۰۰۸. دریافتشده در ۱۷ دی ۱۳۸۶..
- ↑ «اجتماع میلیونی در حسینیه اعظم زنجان». وبگاه رسمی. ۱ فروردین ۱۳۸. بایگانیشده از اصلی در ۲۰ ژانویه ۲۰۰۸. دریافتشده در ۱۷ دی ۱۳۸۶.
- ↑ «نخستین قربانگاه جهان تشیع در زنجان». وبگاه تابناک. ۲۳ آذر ۱۳۸۹. دریافتشده در ۸ آذر ۱۳۸۹..
- ↑ «آیینهای عاشورایی در سراسرکشور /۱». وبگاه هنرنیوز. ۵ آذر ۱۳۹۱. بایگانیشده از اصلی در ۲ اکتبر ۲۰۱۶. دریافتشده در ۲۶ آذر ۱۳۹۱..
- ↑ «نگاهی به مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان». وبگاه ایسنا. ۲۳ آذر ۱۳۸۹. دریافتشده در ۸ آذر ۱۳۸۹..
- ↑ «آیینهای عاشورایی در سراسرکشور /۱». وبگاه هنرنیوز. ۵ آذر ۱۳۹۱. دریافتشده در ۲۶ آذر ۱۳۹۱..