دنیای اقتصاد
دنیای اقتصاد، روزنامه اقتصادی ایرانی با گرایش های اصلاح طلبانه است که در سال ۲۰۰۲ توسط علیرضا بختیاری راهاندازی شد. در رتبهبندی روزنامه های ایران بر پایه عملکردشان در بازهٔ نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دنیای اقتصاد با ۹۴/۲۰ امتیاز، رتبهٔ نخست را کسب کردهاست. سردبیر این روزنامه از آغاز تا تابستان ۱۴۰۱ علی میرزاخانی بوده است که جای خود را به پویا جبل عاملی داده است.
گونه | روزنامه |
---|---|
صاحب امتیاز | علیرضا بختیاری |
ناشر | گروه رسانهای دنیای اقتصاد تابان |
سردبیر ارشد | پویا جبل عاملی |
نویسندگان | ۲۰۰ نفر (۲۰۱۵) |
بنیانگذاری | ۲۰۰۲ |
زبان | زبان فارسی |
ستاد | تهران، ایران |
روزنامههای خواهر | فایننشال تریبون تجارت فردا |
وبگاه رسمی | www |
دنیای اقتصاد از معدود روزنامههای مستقل و خصوصی در ایران است و در عین حال پرمخاطبترین روزنامه اقتصادی هم میباشد. این روزنامه در سال ۱۳۸۲ با کمک گروهی از روزنامه نگاران مجرب که سابقه کار در روزنامه همشهری و اطلاعات را داشتند مانند محمدصادق جنان صفت، فرهت فردنیا ، محمود صدری و با مدیریت علیرضا بختیاری تاسیس شد و اکنون به یک بنگاه اقتصادی بزرگ تبدیل شده است و شامل یک هفته نامه «تجارت فردا»، یک وبگاه خبری «اقتصاد نیوز»، یک روزنامه انگلیسی، فایننشال تریبون و یک انتشارات با نام انتشارات دنیای اقتصاد است. دنیای اقتصاد همچنین مرکز آموزشی دارد که دوره های آموزشی در حوزههای مختلف اقتصادی مانند مدیریت، بورس، سرمایه گذاری و ... برگزار میکند.
غیر از خبر رسانی در حوزه اقتصاد، دنیای اقتصاد به عنوان روزنامهای طرفدار و مروج اقتصاد آزاد شناخته میشود و از همین رو مطالب روزنامه و نیز صاحب نظرانی که با این روزنامه به صورت یادداشت نویس همکاری میکنند از حامیان و مروجان این مکتب اقتصادی هستند. علاوه بر علی میرزاخانی سردبیر روزنامه که همواره بر این موضوع در یادداشتها و سخنرانیهایش تاکید کرده است، موسی غنی نژاد از اقتصاددانان سرسخت طرفدار اقتصاد آزاد و مروج اندیشههای فردریش هایک است که به عنوان مشاور علمی با روزنامه دنیای اقتصاد همکاری میکند و دورههایی را برای آموزش روزنامه نگاران دنیای اقتصاد و نیز در مرکز تحقیقات این روزنامه برگزار کرده است.
عملکرد
روزنامه دنیای اقتصاد نمونه موفق حفظ و استمرار یک رسانه نسبتا مستقل است که از روزنامه ای کوچک آغاز شده و به بنگاه بزرگ اقتصادی تبدیل شده است. روزنامه ها در ایران در فضای سانسور شدید فعالیت میکنند و از همین رو تنها روزنامه هایی می توانند به فعالیتشان ادامه دهند که بتوانند قوائد سانسور را رعایت کنند و دنیای اقتصاد از جمله این روزنامه هاست. روزنامه دنیای اقتصاد بسیار محتاط و محافظه کار است و در واقع از کنار بسیاری از اخبار نه تنها اخبار حساس اعتراضات، بلکه فسادهای کلان اقتصادی رد میشود و آنها را پوشش نمیدهد. اخباری که این روزنامه منتشر می کند از روی مجاری تولید خبر رسمی مانند خبرگزاریها برداشته میشود. روزنامه دنیای اقتصاد حتی از نوشتن تحلیل دقیق و جامع در مورد اتفاقاتی مانند واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس که بتواند نقاط ضعف چنین واگذاری را برای مردم روشن کند، پرهیز کرده است. همچنین این روزنامه در اوج حساسیتی که در سطح جامعه در مورد استفاده بیش از اندازه لبنیات از روغن پالم در محصولات لبنی در سال ۱۳۹۳ پیش آمد، ضمیمه ای به شکل ریپورتاژ آگهی برای شرکتهایی که در مظان اتهام بودند، منتشر کرد. خود ضمیمه به صورت آنلاین در دسترس نیست اما پیوند خبر آن در این صفحه موجود است. به طور کلی روزنامه های اقتصادی در ایران برای بقا از پرداختن به اخبار حساس با گزارشهای تولیدی عمیق در مورد برخی اتفاقات اقتصادی پرهیز میکنند و از آنجا که با این رویه نمی توانند روزنامه خود را به مخاطب بفروشند برای صاحبان صنایع اقدام به تهیه رپرتاژ آگهی میکنند تا درآمد خود را حفظ کنند. صفحات بورس دنیای اقتصاد در زمره بهترین صفحات آن به شمار میرفت هر چند که در یک سال اخیر از برشمردن خطرات فعالیت در بورس و سهام عدالت پرهیز کرده است و بنابراین اعتبار خود را از دست داده است. شمارگان دنیای اقتصاد ۲۹۰۰۰ است که نیمی از آن به فروش نمیرسد و برگشت میخورد اما مسئولان دنیای اقتصاد میگویند تیراژ آنها ۴۳۰۰۰ نسخه است. ایسنا شمارگان دنیای اقتصاد را ۲۵۰۰۰ نسخه اعلام کرده است. ==
آموزش
مدیریت آموزش روزنامه دنیای اقتصاد فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۲ آغاز کرده است و در این مدت دورهٔ های آموزشی متعددی در رشته های مدیریت و اقتصاد، مالی، بورس، سرمایهگذاری و بانکی، مدیریت بازاریابی، فروش، تبلیغات و مشتری مداری مدیریت منابع انسانی، ارتباطات و روزنامهنگاری برگزار نموده است.
انتشارات
انتشارات دنیای اقتصاد فعالیت خود را پائیز ۱۳۹۰ آغاز کرد. تمرکز و این انتشارات به انتشار کتاب در حوزه اقتصاد است، با این همه به تدریج در سایر حوزه ها مانند سیاست و فرهنگ هم کتابهایی چاپ کرده است.
روزنامه Financial Tribune
روزنامه Financial Tribune از نیمه نخست سال ۱۳۹۳ به عنوان اولین روزنامه اقتصادی ایران برای مخاطبان انگلیسی زبان، آغاز به کار کرد. این روزنامه، همچنین نخستین روزنامه انگلیسی زبان متعلق به بخش خصوصی در ایران است. هدف از اننشار Tribune Financial معرفی ظرفیتهای دیده نشده اقتصاد ایران به منظور کمک به تعامل منطقی فعالان اقتصادی جهان به ویژه سرمایهگذاران خارجی با بخشهای مختلف اقتصادی ایران است.
تجارت فردا
هفتهنامه تجارت فردا در تابستان سال ۱۳۹۱ با صاحب امتیازی شرکت دنیای اقتصاد تابان شروع به فعالیت کرد و تاکنون به صورت مستمر در روزهای شنبه هر هفته منتشر میشود. کار تجارت فردا تجزیه و تحلیل مهمترین رویدادهای اقتصادی ایران و جهان است.
برند دنیای اقتصاد
برند دنیای اقتصاد در سال ۱۳۹۲ در دهمین جشنواره ملی قهرمانان صنعت ایران به عنوان یکی از ۱۰۰ برند برتر ایران شناخته شد.
باشگاه اقتصاددانان
این نشریه در بخشی از مطالب روزانه خود صفحهای را به مصاحبه و انتشار مقالات اقتصاددانان ایرانی و خارجی اختصاص داده است، در این بخش هر روز پیرامون یک حوزه یا یک موضوع مرتبط با اقتصاد و اقتصاد سیاسی، مقالات و گفتوگوهایی منتشر میشود.
ویژگیها
گروه رسانهای دنیای اقتصاد، مباحث و تحولات پیچیده اقتصادی را با ادبیاتی مناسب به عموم مخاطبان خود عرضه میکند؛ ولی در انجام این مأموریت به هیچ وجه کیفیت علمی مطالب را قربانی ژورنالیسم ساده انگارانه نمیکند. هدف ما ارائه مفیدترین بستههای خبری-تحلیلی برای رویدادهای ایران و جهان به محض اطلاع از آنها است. تمرکز تحلیلها روی مباحث اقتصادی و مالی است؛ اما در عین حال اخبار مهم حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و فناوری نیز منعکس میشود و از نگاه اقتصادی مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد. ما محصولات خود را در قالب روزنامه، هفتهنامه، سایت فضای مجازی، همایش، آموزش، کتاب، بولتنهای تخصصی و محصولات جانبی به زبانهای فارسی و انگلیسی و در صورت لزوم به سایر زبانهای زنده دنیا عرضه میکنیم. هدف ما انتقال صحیح، دقیق و سریع اطلاعات است تا مخاطبان قادر باشند به بهترین نحو ممکن از اخبار مطلع شوند.
اصول بنیادین
صحت و درستی
ما صحت و درستی را سرلوحه برنامههای خود قرار دادهایم و تلاش میکنیم تا همه واقعیت را به مخاطبان خود ارائه کنیم. به این منظور اصول زیر را رعایت میکنیم: ۱- دقت در ارائه مطالب و انعکاس بهنگام اطلاعات مهم ۲- بررسی و کنترل دوباره دادهها ۳- اجتناب از دستکاریهای محتوایی از جمله تغییر در متن، صدا و تصویر (به جز ارتقای کیفیت عکسها و فیلمها) ۴- اصلاح اشتباهات به محض کشف ۵- حصول اطمینان از معتبر بودن منابع و در صورت لزوم مستند بودن شواهد.
استقلال حرفهای
استقلال حرفهای مبنای فعالیتهای «دنیای اقتصاد» است. علایق تجاری، سیاسی و مالی بر جهتگیری تحلیلگران و نویسندگان «دنیای اقتصاد» حاکم نیست. در تحلیلهای منتشرشده از جانبداری نسبت به تأمینکنندگان آگهی یا سایر گروههای ذینفع پرهیز میشود. همچنین مدیریت و تحریریه «دنیای اقتصاد» در فعالیتهای اقتصادی به ویژه در بازار سرمایه و سایر فعالیتهای سوداگرانه که مغایر با استقلال حرفهای باشد، مشارکت نخواهند کرد.
بیطرفی نسبت به منافع خاص
بیطرفی نسبت به منافع خاص و پرهیز از تحریف حقایق جزو اصول بنیادین «دنیای اقتصاد» است. نقد و بررسی جریانها و تشکلهای اقتصادی و سیاسی صرفاً بر اساس فلسفه بنیادین «دنیای اقتصاد» و پایبندی به اصول «اقتصاد رقابتی» خواهد بود. ما به هیچ حزب یا گروه سیاسی وابسته نبوده و تریبون هیچ جریانی نیستیم.
منابع
- ↑ «باخت رابرت موگابه از اقتصاد». روزنامه دنیای اقتصاد. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۸-۲۷.
- ↑ صفت، محمد صادق جنان. «محمد صادق جنان صفت». www.eghtesadonline.com. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ «مکتب همشهری غرض سیاسی نداشت». مکتب همشهری غرض سیاسی نداشت (به انگلیسی). دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ «هفته نامه تجارت فردا». هفته نامه تجارت فردا. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ «اقتصادنیوز سایت مرجع اقتصاد ایران». اقتصادنیوز. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ "واحد توسعه دانش دنیای اقتصاد". lms.donya-e-eqtesad.com (به انگلیسی). Retrieved 2022-09-28.
- ↑ «بادکنک «فریدمن» در اقتصاد ایران». روزنامه دنیای اقتصاد. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ نیکنژادی، نوید (۲۰۱۹-۰۱-۱۷). «علی میرزاخانی: هر جایی که هستیم، یک پرچم برای اقتصاد آزاد در دست بگیریم». راه پرداخت. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ "فریدریش آوگوست فون هایک". ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد. 2022-08-31.
- ↑ «انتقاد دکتر غنینژاد از مخالفان اقتصاد آزاد/ دولت قیمتها را آزاد کند تا فساد کم شود». خبرآنلاین. ۲۰۱۸-۱۱-۱۹. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۸.
- ↑ «پالم و حقوق مصرفکنندگان». روزنامه دنیای اقتصاد. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۹.
- ↑ «ادعای یک سایت درباره تیراژ روزنامهها». روزنامه دنیای اقتصاد. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۹.
- ↑ «تیراژ روزنامههای کشور به روایت دکهداران». ایسنا. ۲۰۱۸-۰۹-۰۷. دریافتشده در ۲۰۲۲-۰۹-۲۹.
- ↑ «برندهای ارزشمند ایران معرفی شدند». خبرآنلاین. ۲۱ دی ۱۳۹۳. دریافتشده در ۷ مرداد ۱۳۹۴.
- ↑ دنیای اقتصاد. «باشگاه اقتصاددانان».