یونگ پو
شاهزاده یونگ پو (۵۹ سال قبل از میلاد - ۲ سال قبل از میلاد) دومین پسر امپراتور گوموا و برادر کوچکتر آخرین امپراتور بویو، تسو و برادرخوانده مؤسس گوگوریو جومونگ بود.
یونگ پو | |
---|---|
شاهزاده یونگ پو | |
زاده | ۵۹ سال قبل از میلاد |
درگذشته | ۲ سال قبل از میلاد (۵۷ سال) |
فرزند(ان) | دوجین |
مادر | وون هو |
برخلاف سریال جومونگ در کتابهای تاریخی کره از جمله سامگوک ساگی و سامگوک یوسا آمدهاست که شاهزاده یونگ پو فردی باهوش سیاستمدار و از قدرتهای بزرگ کشور بویو بوده و در مهارتهای رزمی در زمان خود منحصر به فرد بود، او خدمات زیادی برای کشور بویو انجام داد و در جنگهای زیادی ارتش این کشور را رهبری کرد و کشورش را از قحطی نجات داد، ولی از آنجایی که مورد حسادت برادر بزرگتر خود تسو قرار داشت و همچنین مادر او که از دختران مقامات مالکان ساچلدو که قدرت زیادی داشتند بود و ملکه به برادر بزرگتر یعنی تسو علاقه بیشتری داشت به همین خاطر اکثر مقامات برای حفظ موقعیت خود از تسو برای امپراتور شدن حمایت میکردند.
رفتن به چانگآن
با به قدرت رسیدن تسو کمکم قدرت بویو تضعیف شد . یونگ پو بارها سعی در خلع برادر کرد ولی چون متحد و یاور قدرتمندی نداشت نمیتوانست با برادر خود که پس از ازدواج با یانگ سولان دختر فرماندار یانگجو از هان که جایگاه محکم تری پیدا کرده بود مقابله کند. شاهزاده یونگ پو به دلیل نقشه ترور برادرش شاهزاده دائه سو(تسو) بعنوان یک خیانتکار شناخته شد. پس از مدتی پِیکی از دربار هان به بویو آمده و به علت شروع کننده جنگ از بویو درخواست غرامت کرد تقاضای یک گروگان سلطنتی از بین شاهزادگان بویو را کرد ابتدا امپراتور دائه سو قصد داشت شاهزاده جومونگ را بعنوان گروگان بفرستد اما بعد از خیانت شاهزاده یونگ پو امپراتور تسو وی را به عنوان گروگان به چانگ آن پایتخت امپراتوری هان فرستاد.
بازگشت به بویو و زمزمه ولیعهدی
یونگ پو در هان با مقامات دربار دوستی نزدیک یافت و رفته رفته به یک تاجر ثروتمند و قدرتمند تبدیل شد، او پس از مدتی به بویو برگشت در این زمان هنوز تسو در قدرت بود پیش از آمدن وی اتفاقات زیادی رخ داد و تسو بسیاری از مقامات را بخاطر مخالفت با او از بین برد، برخی از وزرای دربار خواهان به قدرت رسیدن یونگ پو و دستگیری تسو شدند که با مخالفت امپراتور گوموا روبرو شدند، اما چند ماه بعد یونگ پو و محافظ شخصی امپراتور با تعدادی از گارد سلطنتی به دستور گوموا تسو و افرادش را محاصره و دستگیر کردند، با رفتن جومونگ و تبعید تسو ، یونگ پو به عنوان گزینه اصلی ولیعهدی مطرح شد اما با مخالفت مادرش که معتقد بود حق جانشینی برای فرزند بزرگتر است و وزیر اعظم که نفوذ بالایی داشت و بازگشت تسو از تبعید یکساله این شانس را تقریبا از دست داد اما همچنان برای جانشینی تلاش کرد.
قتل و مرگ
امپراتور دائه سو در سال ۲۰ قبل از میلاد به تخت پادشاهی بویو نشست و در ۱۳ سال قبل از میلاد، برادر خود یعنی یونگ پو را به عنوان وزیر جنگ منصوب کرد. و تا ۲ سال قبل از میلاد در این عنوان بود. اما به دلیل نامناسب دیدن جایگاه خود با متحد کردن عده ای از وزرا و گروهی از ارتش، شورش خونینی در قصر بویو برپا کرد. او در نبرد تن به تن فرمانده نارو را کشت اما در آخر سربازان او شکست خوردند، البته نظریه دیگری درباره علت این شورش وجود دارد که می گویند: درباریان برای حذف شاهزاده یونگ پو توطئه کردند و برچسب کودتا و شورش بر او زدند و از تسو خواستند یونگپو رو به عنوان خائن اعدام کند و یونگ پو که جانش را در خطر دید، شورشی انجام داد اما شکست خورد و تسو فرمان قتل او و خانواده اش را صادر کرد، اما تسو فرزند خردسال یونگپو را نکشت و بعد ها او را به عنوان ولیعهد بویو معرفی کرد.
جستارهای وابسته
- جومونگ
- تسو
منابع
- ↑ عابدی، فرزاد (١٣٨٩). ملت پرنده سه پا. همدان: روز اندیش. ص. ۳۱. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۰-۵۴-۳.
- ↑ عابدی، فرزاد (١٣٨٩). ملت پرنده سه پا. همدان: روز اندیش. ص. ۳۲. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۰-۵۴-۳.
- ↑ Pratt, Keith L.; Rutt, Richard; Hoare, James E. (1999). Korea, A Historical and Cultural Dictionary. Durham East Asia Series. Routledge. p. 132. ISBN 978-0-7007-0463-7.