زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

تشبیه آب‌های جهنم (قرآن)





در سوره کهف آب داده شده به جهنمیان، هم چون فلز (مذاب) بیان شده است.


۱ - تشبیه آبهای جهنم



در سوره کهف آب داده شده به جهنمیان، هم چون فلز (مذاب) توصیف شده است:
... انا اعتدنا للظــلمین نارا احاط بهم سرادقها وان یستغیثوا یغاثوا بماء کالمهل... «و بگو حق از پروردگارتان (رسیده) است پس هر که بخواهد بگرود و هر که بخواهد انکار کند که ما برای ستمگران آتشی آماده کرده‌ایم که سراپرده هایش آنان را در بر می‌گیرد و اگر فریادرسی جویند به آبی چون مس گداخته که چهره‌ها را بریان می‌کند یاری می‌شوند وه چه بد شرابی و چه زشت جایگاهی است.»

۱.۱ - دیدگاه تفسیر نمونه


ثروتمندان مستکبر به کلی از یاد خدا غافلند، و جز هوای نفس چیزی نمی‌طلبند، و همه چیز آنها از حد اعتدال بیرون و در مسیر افراط و اسراف است.
اهمیت موضوع فوق بقدری است که قرآن در آیه بعد با صراحت به پیامبر -صلی الله علیه و آله - چنین می‌گوید: " بگو این برنامه من است و این حقیقتی است از سوی پروردگارتان، هر کس می‌خواهد ایمان بیاورد و این حقیقت را پذیرا شود، و هر کس می‌خواهد کافر گردد" (و قل الحق من ربکم فمن شاء فلیؤمن و من شاء فلیکفر).
اما بدانید این ظالمان دنیاپرست که با زندگی مرفه و زرق و برق و زینتهایشان لبخند تمسخر به لباس پشمینه سلمانها و ابوذرها می‌زنند عاقبت شوم و تاریکی دارند چرا که: " ما برای این ستمگران آتشی فراهم کرده‌ایم که سراپرده اش آنها را از هر سو احاطه کرده است" (انا اعتدنا للظالمین نارا احاط بهم سرادقها).
آری آنها در این زندگی دنیا هر گاه تشنه می‌شدند صدا می‌زدند، و خدمتکاران انواع نوشابه‌ها را در برابرشان حاضر می‌کردند" ولی در جهنم هنگامی که تقاضای آب می‌کنند آبی برای آنها می‌آورند همچون فلز گداخته! که اگر نزدیک صورت شود صورتها را بریان می‌کند.

۲ - پانویس


 
۱. کهف/سوره۱۸، آیه۲۹.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۴۱۷.    


۳ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۸، ص۱۰۳، برگرفته از مقاله «تشبیه آب‌های جهنم».    






آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.