زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

محمدحسن بن هاشم سه چهاری اصفهانی





محمدحسن بن هاشم سه چهاری اصفهانی، عالم فاضل ادیب نویسنده، از فضلاء و نویسندگان معاصر اصفهان می‌باشد.


۱ - معرفی اجمالی



دکتر محمّدحسن سه چهاری بن آقاملّا‌هاشم بن محمّدابراهیم بن محمّدحسن بن محمّدابراهیم اصفهانی، عالم فاضل ادیب نویسنده، از فضلاء و نویسندگان معاصر اصفهان. در سال ۱۲۹۵ش در اصفهان متولّد گردید و در این شهر نزد آقاشیخ محمّدرضا نجفی و آقاسیّدمحمّد نجف‌آبادی و سیّدمهدی درچه‌ای به کسب فیض پرداخت. سپس به قم مهاجرت نموده و نزد آیات عظام سیّدمحمّدتقی خوانساری، سیّدمحمّد حجت کوه‌کمری و امام خمینی تلمّذ نموده و در نجف به درس آقا ضیاءالدّین عراقی حاضر شده و از اغلب اساتید خود اجازه روایت و اجتهاد دریافت نمود.
او در اصفهان به تدریس در دبیرستان‌ها مشغول شد. سپس به دانشگاه اصفهان منتقل شده و به تدریس پرداخت. او پس از بازنشستگی به تالیف و تصنیف و اداره دفتر ازدواج و طلاق مشغول شد. وی تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران در رشته الهیات انجام داده و به درجه دکترا نائل آمد.
[دکتر سه چهاری در روز ۱۵ خرداد ۱۳۸۱ش وفات یافته و در گورستان جدید باغ رضوان اصفهان مدفون شد.]

۲ - تالیفات



کتاب‌های زیر از تالیفات اوست:
۱. «اسلام سازنده نه اسلام ساخته شده» مطبوع ۲. «اصول دین محمدی (صلی‌الله‌علیه‌وآله)» ۳. «استصحاب» ۴. «اسلام و ادیان باطله» مطبوع ۵. «اصول و فروع دین» مطبوع ۶. «پرسش یک ماتریالیست سوسیالیست و پاسخ آن» مطبوع ۷. «تاریخ انبیاء» ۸. «تاریخ خاتم الانبیاء (صلی‌الله‌علیه‌وآله)» ۹. «تاریخ ادیان هند» ۱۰. «پرسش یک طبیعی و پاسخ آن» مطبوع ۱۱. «تاریخ و فرهنگ ادبیات عرب» ۱۲. «توحید و نبوت» مطبوع ۱۳. «تعلیمات دینی» مطبوع ۱۴. «حاشیه بر متاجر شیخ مرتضی انصاری» ۱۵. «خدای آفریننده نه خدای آفریده شده» مطبوع ۱۶. «فروع دین محمدی و اسرار آن» مطبوع ۱۷. «صرف و نحو» ۱۸. «کشکول حسنی» ۱۹. «کیف کان الامام الثانی الحسن (علیه‌السّلام) مطلاقاً» ۲۰. «مقایسه و ارتباط ادبیات ایران و عرب».
[۱] سه چهاری اصفهانی، محمدحسن، اسلام سازنده و نه اسلام ساخته شده: مقدمه.
[۲] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان، ج۲، ص۲۰۵-۲۰۶.


۳ - پانویس


 
۱. سه چهاری اصفهانی، محمدحسن، اسلام سازنده و نه اسلام ساخته شده: مقدمه.
۲. مهدوی، سیدمصلح‌الدین، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان، ج۲، ص۲۰۵-۲۰۶.


۴ - منبع


مهدوی، سیدمصلح‌الدین، اعلام اصفهان، ج۲، ص۵۶۵-۵۶۶.    









آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.