سرمایهگذار
سرمایهگذار (به انگلیسی: investor) به شخصی گفته میشود، که دارایی خود را با هدف بازگشت اقتصادی سرمایهگذاری میکند. سرمایهگذاران اغلب در حوزههایی مانند: سهام سرمایه، اوراق قرضه، اوراق بهادار، املاک و مستغلات، ارز و کالاهای اقتصادی، سرمایهگذاری میکنند.
گروهی از سرمایهگذاران در بازارهای اولیه و گروهی نیز در بازارهای ثانویه یا اختیار معامله فعالیت میکنند، در این فرایند، گروهی نیز به فروش و گروهی نیز به خریداری برگههای سهام مبادرت میکنند، که در مجموع تمامی آنها سرمایهگذار بشمار میآیند. به سرمایهگذاری که مالکیت سهامی را در اختیار دارد، سهامدار گفته میشود.
سرمایهگذاری به معنی گذاشتن پول در چیزی با انتظار سود از آن است. به طور دقیق تر سرمایهگذاری تعهد پول یا سرمایه برای خرید مالی وسایل یا دارائیهای دیگر، به منظور منفعت برگشتهای سودمند و مفید در قالب بهره، سود سهام یا قدردانی از ارزش وسایل است، که وابسته به پس انداز یا کاهش مصرف میباشد. سرمایهگذاری در بسیاری از حوزههای اقتصادی همچون مدیریت کسبوکار، امور مالی یا دارایی اعم از خانوادهها، بنگاهها یا دولتها مورد بحث قرار میگیرد.
انواع سرمایه گذار
انجل ها
انجلها (Angels)، افراد یا اجتماعی از افراد با یک هدف هستند که با ثروت شخصی خودشان ، در یک کسب و کار سرمایهگذاری میکنند. انجلها معمولاً مبالغ کمتری نسبت به سرمایهگذاران خطرپذیر (VCs) سرمایهگذاری میکنند. اگر شما به دنبال جذب سرمایهی یک میلیون دلاری یا کمتر (یا به تعبیری سه میلیون دلاری یا کمتر) هستید، angel میتواند گزینهی مناسبتری برای شما باشد. این رقم در ایران، مرز ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان را پوشش میدهد.
سرمایهگذاران خطرپذیر
Venture Capitalists سرمایهگذاران نهادی هستند. آنها پول دیگران را مدیریت کرده و آن را در کسب و کارهای گوناگون، سرمایهگذاری میکنند. VCها، عهدهدار مسئولیت مشتریانی هستند که پولشان را برای مدیریت در اختیار آنان قرار دادند. آنها به خاطر اینکه با سرمایهگذاران زیادی در ارتباط اند و حجم پول بالایی را در اختیار دارند، سرمایهگذاران بزرگتری نسبت به انجلها به شمار میروند و رقم سرمایهگذاریشان نیز بیشتر از آنهاست. اگر شما به دنبال جذب سرمایهای به بزرگی سه میلیون دلار یا بیشتر هستید، تهیهی آن از یک گروه متشکل از انجلها به مراتب دشوارتر از تهیهی آن از یک VC است. در ایران، این رقم، مبالغ بالای ۵۰۰ میلیون تومان را معمولا شامل میشود.
جستارهای وابسته
منابع
- ↑ «لیست سرمایه گذار های خطر پذیر ایران». مجله کسب و کار و آموزش راه اندازی استارتاپ. دریافتشده در ۲۰۱۹-۰۹-۰۸.