فرناز فصیحی
فرناز فصیحی شیرازی (زاده ۱۹۷۱) روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی است. او در مورد مسائل خاورمیانه برای نیویورک تایمز مینویسد. وی پیش از این ۱۷ سال نویسنده ارشد روزنامهٔ والاستریت جورنال و گزارشگر مسائل خاورمیانه بود.
فرناز فصیحی | |
---|---|
نام در زمان تولد | فرناز فصیحی شیرازی |
زادهٔ | ۱۹۷۱ (۵۱–۵۲ سال) ایالات متحده |
محل تحصیل | دانشگاه کلمبیا |
پیشه | روزنامهنگار |
فصیحی مؤلف کتابی در زمینهٔ جنگ عراق بهنام در انتظار یک روز عادی است که به خاطرهای از چهار سال زندگی او در جنگ عراق میپردازد.
زندگینامه
فرناز فصیحی در ۲۵ مه سال ۱۹۷۱ در آمریکا متولد شد. پس از مدتی او به همراه با خانواده به ایران رفت. پس از آغاز جنگ ایران و عراق وی به همراه خانواده به پورتلند، اورگن بازگشت. فرناز فصیحی دارای مدرک کارشناسی زبان انگلیسی از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد در رشته روزنامهنگاری از دانشگاه کلمبیا است.
از سال ۲۰۰۳ همکاری خود را با نشریه آمریکایی وال استریت جورنال آغاز کرده و بلافاصله پس از آن، چهار سال را برای تهیه گزارش و خبر در عراق به سر بردهاست. کتاب خاطرات انتظار برای یک روز عادی، از دیگر رهاوردهای این اقامت چهار ساله است که به تأثیر جنگ بر زندگی مردم عادی عراق، جدا از دنیای نظامیان و سیاستمداران میپردازد.
جوایز
فرناز فصیحی در بهار سال ۲۰۱۰ چهار جایزه بینالمللی روزنامهنگاری برای پوشش تظاهرات ضد دولتی سال ۲۰۰۹ در ایران دریافت کرد از جمله، جایزه روزنامهنگاری رابرت کندی در گرایش گرایشهای جهانی حقوق بشر و عدالت.
فصیحی پس از دریافت جایزه، به رادیو زمانه گفت: «حضور بین مردم و ارتباط با آنها موجب کیفیت بهتر کار میشد و از طرفی منعکس کردن دیدگاههای یک بسیجی که در سرکوب تظاهرکنندگان نقش داشته نیز بسیار برای آمریکاییان جالب بود. اینکه هر دو طرف در گزارشها بودهاند.
وی همچنین برنده جایزه خبر نیوانگلند آسوشیتدپرس و جایزه هنری پرینگل دانشکده کارشناسی ارشد روزنامهنگاری دانشگاه کلمبیا
شدهاست.
دیدگاهها
او مراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی را دریای بیکرانی از مردم توصیف کرد که در طول عمر حرفهای خود مانند آن را به یاد ندارد. وی همچنین پس از انتشار خبر کشف جسد آزاده نامداری در توییتر، او را یک مجری تلویزیونی معرفی کرد که تحت آزارها و تهدیدهای آنلاین قرار داشتهاست.
منابع
- ↑ Fassihi, Farnaz (2015-08-21). "Smeared by Iran's State-Run Media: A Journal Reporter's Story". WSJ (به انگلیسی). Retrieved 2021-08-02.
- ↑ "Farnaz Fassihi". U.S. Virtual Embassy Iran.
- ↑ "Farnaz Fassihi". The New York Times.
- ↑ "A Journalist's Take On 'An Ordinary Day' In Iraq". NPR.org (به انگلیسی). 2008-10-27. Retrieved 2021-08-02.
- ↑ «ASNE - Farnaz Fassihi». بایگانیشده از اصلی در ۲۰ دسامبر ۲۰۰۸. دریافتشده در ۱۰ آوریل ۲۰۰۹.
- ↑ Books of The Times - In Farnaz Fassihi’s ‘Waiting for an Ordinary Day - The Unraveling of Life in Iraq,’ Fear and Chaos Are Normal - Review - NYTimes.com
- ↑ «حقوق انسانی ما - رسانه و آزادی بیان - جایزه خبرنگاری کندی برای پوشش رویدادهای ایران». رادیو زمانه. ۲۰۱۰-۰۴-۲۷. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۸-۰۲.
- ↑ «Henry Pringle Lecture - The Journalism School Columbia University». بایگانیشده از اصلی در ۳۰ مه ۲۰۰۹. دریافتشده در ۱۰ آوریل ۲۰۰۹.
- ↑ «روایت نیویورکتایمز از دریای بیانتهای ایرانیان در تشییع پیکر سردار سلیمانی - ایرنا». ایرنا. ۲۰۲۰-۰۱-۰۶. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۸-۰۲.
- ↑ «اشاره به خودکشی آزاده نامداری در بیانیه یک انجمن روزنامهنگاری در آمریکا». Voice of America. ۲۰۲۱-۰۸-۰۲. دریافتشده در ۲۰۲۱-۰۸-۰۲.
پیوند به بیرون
- فرناز فصیحی در توییتر