سبزینه
سبزینه یا کلروفیل (به انگلیسی: Chlorophyll)، رنگدانه سبزرنگی است که در بیشتر گیاهان، خزهها و سیانوباکترها و نورپروردها که کلروپلاست ندارند یافت میشود. سبزینه بخش بزرگ نور آبی و قرمز را جذب، و نور سبز و زرد را از بین طیفهای الکترومغناطیسی بازتاب میکند. رنگ سبز گیاهان به دلیل بازتاب نور سبز از کلروفیلهاست. عملیات فتوسنتز باعث سبز ماندن گیاهان میشود.
گیاهان، برای ساخت غذا به کلروفیل نیاز دارند و با کمک آن واکنش میدهند. کلروفیل مادهای شیمیایی است که تقریباً در برگ و ساقه تمام گیاهان وجود دارد. وظیفهٔ کلروفیل، فتوسنتز است، به این معنی که کربن دیاکسید موجود در هوا را با آب مکش شده توسط ریشه گیاه از زمین را در حضور نور ترکیب میکند و قند و اکسیژن میسازد یا بهطور ساده گیاه را توانا میسازد که از نور خورشید انرژی کسب کند.
نگارخانه
سبزینه در کلروپلاستهای سلولهای گیاهی
مقالههای مرتبط
منابع
- ↑ May, Paul. "Chlorophyll". University of Bristol.
- ↑ Muneer S, Kim EJ, Park JS, Lee JH (March 2014). "Influence of green, red and blue light emitting diodes on multiprotein complex proteins and photosynthetic activity under different light intensities in lettuce leaves (Lactuca sativa L.)". International Journal of Molecular Sciences. 15 (3): 4657–70. doi:10.3390/ijms15034657. PMC 3975419. PMID 24642884.