حساب کاربری
​
زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
لینک کوتاه

ملت

ملت شناسی

یک ملت (به انگلیسی: nation) اجتماعی از مردم که بر اساس یک زبان، تاریخ، قومیت، فرهنگ مشترک و در بسیاری از موارد، از یک سرزمین مشترک تشکیل شده است. ملت یک هویت جمعی برای مردم است. یک ملت آشکارتر و بزرگ‌تر از یک گروه قومی می‌باشد. از ملت به عنوان «یک گروه قومی کاملاً منسجم یا نهادینه شده» نیز یاد شده است. همچنین ملت به گروهی از انسان‌هایی که دارای فرهنگ و ریشه نژادی مشترک و در قلمرو جغرافیایی مشخص و تحت سیطره یک قدرت سیاسی اطلاق می‌گردد که بر خلاف تعریفی که برای امت در نظر گرفته شده، دارای حکومتی واحد هستند.

بندیکت اندرسون دانشمند علوم سیاسی اهل ایالات متحده آمریکا یک ملت را به عنوان «یک جامعه خیالی» توصیف کرده است.و آکادمیک استرالیایی پل جیمز آن را «یک جامعه انتزاعی» می‌داند. یک ملت یک جامعه خیالی است به این معنا که شرایط مادی برای تصور روابط گسترده و مشترک وجود داشته باشد و از لحاظ عینی غیر شخصی باشد، حتی اگر هر یک از افراد در کشور خود را به شکل ذهنی بخشی از یک وحدت مجسم بداند و حتی با دیگران خود را یکی بخواند، ولی بازهم در بیشتر موارد، اعضای یک ملت با یکدیگر غریبه هستند و به احتمال زیاد هرگز هم را ملاقات نخواهند کرد. از این رو عبارت، «یک ملت غریبه» که توسط نویسنده و روزنامه‌نگار آمریکایی «ونس پکارد» مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جستارهای وابسته

  • ملی‌گرایی

منابع

  1. ↑ James, Paul (1996). Nation Formation: Towards a Theory of Abstract Community. London: Sage Publications.
  2. ↑ Eller 1997.
  3. ↑ «امّت و ملّت، نگاهی دوباره». پرتال جامع علوم انسانی. دریافت‌شده در ۱ سپتامبر ۲۰۱۸.
  4. ↑ «امت ناهمخوان: چالش مفهوم امت و ملت». پژوهه. دریافت‌شده در ۱ سپتامبر ۲۰۱۸.
  5. ↑ «نقش امت در شکل‌گیری حکومت دینی/ رای با بیعت تفاوت دارد». خبرگزاری مهر. دریافت‌شده در ۱ سپتامبر ۲۰۱۸.
  6. ↑ «پیوند امت با ولایت تفاوت ملت ایران با مسلمانان صدر اسلام است». خبرگزاری اقتصادی ایران econews. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۱ سپتامبر ۲۰۱۸.
  7. ↑ "Nation", The New Oxford American Dictionary, Second Edn. , Erin McKean (editor), 2051 pages, May 2005, Oxford University Press, ISBN 0-19-517077-6.
  8. ↑ Anderson, Benedict (1983). Imagined Communities. London: Verso Publications.
  9. ↑ James, Paul (1996). Nation Formation: Towards a Theory of Abstract Community. London: Sage Publications. p. 34. A nation is at once an objectively abstract society of strangers, usually connected by a state, and a subjectively embodied community whose members experience themselves as an integrated group of compatriots.
  10. ↑ James, Paul (2006). Globalism, Nationalism, Tribalism: Bringing Theory Back In. London: Sage Publications.
  11. ↑ Packard, Vance (1968). A Nation of Strangers. Retrieved 8 November 2018.
آخرین نظرات
  • فرهنگ
  • زبان
  • فرهنگ
  • امت
  • فرهنگ
  • تاریخ
  • تاریخ
  • امت
  • ایالات متحده آمریکا
  • امت
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.